Απειλούν με μέτρα οι γονείς για τα τετράμηνα

Λύπη και δυσαρέσκεια για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της Πρότασης για Εξετάσεις Τετραμήνων και Διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων και τους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Δεν αποκλείεται η λήψη μέτρων

Σε ανακοίνωση επικρίνεται ο Υπουργός Παιδείας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του για διαβουλεύσεις και παρά τις εκκλήσεις διαφόρων οργανωμένων συνόλων, προχώρησε στην κατάθεση των κανονισμών. “Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργικό, αγνόησαν τόσο τους Οργανωμένους Γονείς όσο και τους Εκπαιδευτικούς που ζήτησαν να συζητήσουν σοβαρά και υπεύθυνα τις 2 προτάσεις, προτού γίνουν άλλα διαβήματα”, αναφέρεται.


Η Συνομοσπονδία ενημερώνει ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για προστασία των παιδιών και του δημόσιου σχολείου και ότι για διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών, δεν θα διστάσει να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλείοντας και την παρεμπόδιση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ή και όποιων άλλων μέτρων κρίνει ως απαραίτητα.

Καλεί επίσης τον Υπουργό να αρχίσει ουσιαστικό διάλογο για συζήτηση των διαφωνιών και εισηγήσεων των εταίρων της Παιδείας και τους Βουλευτές να μελετήσουν σοβαρά τις προτάσεις και να λάβουν υπόψη αυτές τις διαφωνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ