Απόσυρση έφεσης για τους “αορίστου χρόνου” εκπαιδευτικούς

Σε απόσυρση της έφεσης που είχε καταχωρηθεί σε βάρος δικαστικής απόφασης σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να καταστούν αορίστου χρόνου, προχωρά η νομική υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό παιδείας Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με εμπιστευτική επιστολή του υπουργού προς τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπή παιδείας της βουλής, ο κ. Καδής επικοινώνησε με τους αρμόδιους λειτουργούς στη νομική υπηρεσία ζητώντας να εξεταστεί η πιθανότητα απόσυρσης της έφεσης που έχουν καταχωρήσει σε βάρος της εν λόγω απόφασης του δικαστηρίου εργατικών διαφορών που δικαίωνε το αίτημα για απόδοση του καθεστώτος εργαζομένου αορίστου χρόνου σε εκπαιδευτικό που συμπλήρωσε 30 μήνες υπηρεσίας.


Ο κ. Καδής προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια λαμβάνοντας υπόψη θέσεις που εξέφρασε σε επιστολή προς τον ίδιο ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Μετά από επανεξέταση του θέματος, η νομική υπηρεσία θα αποσύρει την έφεση», αναφέρει ο κ. Καδής.

Ο υπουργός σημειώνει ότι με την απόσυρση της έφεσης, επαναβεβαιώνεται η πρόθεση του υπουργείου για κατοχύρωση των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας.

«Το υπουργείο σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία μελετά αποτελεσματικούς τρόπους εφαρμογής της ρύθμισης αυτής για όλους τους εκπαιδευτικούς που δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία να καταστούν αορίστου ‘δεξαμενής’ ατόμων που συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας έτσι ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το νέο σύστημα διορισμών», αναφέρει ο κ. Καδής.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει τη σημασία άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου και των τροποποιητικών κανονισμών που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή του, όπως σημειώνει.

Προσθέτει παράλληλα, ότι οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς που θα ανακοινώσει το υπουργείο για την επόμενη διετία θα λαμβάνουν υπόψη τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα καταστούν αορίστου χρόνου.

«Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα και τις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση του ζητήματος αυτού», σημειώνει ο κ. Καδής.

Πηγή: Stockwatch