Επιβεβαίωση Θέματα4ALL: Νέος πρόεδρος στην ΟΕΛΜΕΚ ο Γιάννος Σωκράτους!

Πλήρης επιβεβαίωσης των πληροφοριών που είχε η ιστοσελίδα μας και μοιράστηκε μαζί σας από τις 31 Μαΐου , όσον αφορά τις νέες συμμαχίες και την αλλαγή σκυτάλης στην ΟΕΛΜΕΚ!

Με την εκλογή νέου κεντρικού συμβουλίου για την 3ετία 2017-2020 ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της οργάνωσης οι οποίες ξεκίνησαν στις 25 Μαίου με την εκλογή γενικών αντιπροσώπων. Σημαντικό γεγονός της όλης διαδικασίας αποτελεί η αλλαγή φρουράς στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου αφού τον μέχρι σήμερα πρόεδρο της οργάνωσης Δημήτρη Ταλιαδώρο διαδέχεται ο μέχρι σήμερα βοηθός γενικός γραμματέας της οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους.


Η εκλογή του κύριου Σωκράτους στην εκλογή της ηγεσίας των καθηγητών έγινε μετά από συνεργασία των κινήσεων, «Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών», «ΔΗΚΙ» και «Νέα Πνοή» αφού οι 3 κινήσεις έχουν την πλειοψηφία στο κεντρικό συμβούλιο με 12 από τους 21 αντιπροσώπους.

Οι τρείς κινήσεις μέσα από ανακοίνωση τους της προηγούμενες μέρες ανέφεραν ότι λαμβάνοντας υπόψη το ξεκάθαρο μήνυμα για αλλαγή που έστειλαν οι συνάδελφοι/ισσεςΚαθηγητές/τριες στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2017, αποφάσισαν τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας και συνεργασίαςγια την επόμενη τριετία 2017-2020,στη βάση κοινών στόχων, θέσεων και αρχών.

Γενικός σκοπός των τριών Κινήσεων για την τριετία 2017-2020 όπως υποστηρίζουν είναι η διαμόρφωση μιας αγωνιστικής, διεκδικητικής και ισχυρής ΟΕΛΜΕΚτων Καθηγητών, που θα προασπίζεται τα συμφέροντα ΟΛΩΝ (μόνιμων, συμβασιούχων, έκτακτων, αντικαταστατών) και θα αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις ειδικότητες. Μιας ΟΕΛΜΕΚ, που θα ανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία τηςΟργάνωσης τόσο στα μάτια των καθηγητών, όσο και της κοινωνίας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Γιάννος Σωκράτους
  • Αντιπρόεδρος: Παντελής Νικολαΐδης
  • Γενικός Γραμματέας: Κώστας Χατζησάββας
  • Γενικός Ταμίας: Ελευθερία Θεοδώρου
  • Οργανωτικός Γραμματέας: Στέλιος Κουτσίδης
  • Βοηθός Γεν. Γραμματέας: Θέμης Πολυβίου
  • Βοηθός Ταμίας: Γιάννης Νικολαΐδης