Μαθητές της Ελλάδας και της Κύπρου βοηθούν μαθητές της Ουγκάντας

Η οργάνωση ActionAid καλεί όλους τους μαθητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο το κτίσιμο αιθουσών διδασκαλίας στη βόρεια Ουγκάντα, όπου συνομήλικοί τους κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα.

Το νέο πρόγραμμα της ActionAid με τίτλο «Έχεις τη δύναμη στο χέρι σου», απευθύνεται σε μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο.


Σε ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται ότι τα σχολεία μπορούν να προμηθευτούν ένα υφασμάτινο βραχιολάκι για κάθε μαθητή με το μήνυμα της δράσης, αξίας 2 ευρώ ή να διοργανώσουν bazaar με ευκαιρία τα Χριστούγεννα και να δωρίσουν τα χρήματα στο κτίσιμο των τάξεων. Ταυτόχρονα, τα παιδιά θα γράψουν μηνύματα που θα ταξιδέψουν μέχρι το Γκαλαγκάλα και θα φτάσουν στα χέρια των μαθητών που ζουν πολύ μακριά σε δύσκολες συνθήκες.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.

Δέκα χρόνια αργότερα, οι κάτοικοι του χωριού Γκαλαγκάλα έχουν χτίσει ξανά τις καλύβες τους και καλλιεργούν τη γη τους με την ελπίδα να δώσουν στα παιδιά τους ένα φωτεινό χωρίς βία μέλλον. Τα παιδιά θέλουν πολύ να πάνε σχολείο καθώς γνωρίζουν ότι είναι το εισιτήριο για μια καλύτερη ζωή.

Η ActionAid έχει ήδη χτίσει δύο τάξεις όμως χρειάζονται 7 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα διδασκόντων και μια αίθουσα για τα σχολικά υλικά. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή εθελοντικό ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid Ελλάς και οι εθελοντές Ανάδοχοι Παιδιού βοήθησαν στο χτίσιμο των 2 αιθουσών για τους δασκάλους και τα υλικά.

http://www.actionaid.gr/dynamistoxerisou