ΠΟΕΔ: Ζητά επιτακτικά συνάντηση με Καδή

Σειρά εντατικών συναντήσεων για πέντε διαφορετικές θεματικές και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, ζητά η ΠΟΕΔ σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή.

Όπως σημειώνει η οργάνωση των δασκάλων, «έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα: α) χωρίς να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από πλευράς της αρμόδιας Αρχής στα σοβαρά προβλήματα που η ΠΟΕΔ έθεσε και που αφορούν στην εκπαιδευτική καθημερινότητα, τη στελέχωση και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και β) χωρίς να δοθεί συνέχεια στον διάλογο ΠΟΕΔ-ΥΠΠ». Ως εκ τούτου, αναφέρει η οργάνωση, επανέρχεται «για πολλοστή φορά ζητώντας όπως δοθεί συνέχεια στον διάλογο, επί της ουσίας των ζητημάτων».


Μάλιστα η ΠΟΕΔ δεν παραλείπει να αναφερθεί και ξεχωριστά στο κάθε ένα από τα ζητήματα που θεωρεί ότι χρήζουν διαλόγου.

  1. Θέμα στελέχωσης για τη χρονιά 2017-18.
  2. Δείκτες επιτυχίας και επάρκειας.
  3. Ενιαία πολιτική για την επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών.
  4. Εφαρμογή πολιτικών που αφορούν στην εκπαιδευτική καθημερινότητα όπως, ανάμεσα σε άλλα: τη σχολική βία, την παιδική παραβατικότητα και την αποκλίνουσα συμπεριφορά, τον αναλφαβητισμό και την προσφορά στήριξης σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, την ανάγκη ενίσχυσης του διοικητικού χρόνου των σχολείων. Ακόμη, την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας στους αλλόγλωσσους μαθητές, τα προβλήματα της Προδημοτικής Εκπαίδευσης, τα προβλήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης, τη στήριξη της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, την ολοκλήρωση του θεσμού του υπεύθυνου Τμήματος.
  5. Διατήρηση του αυστηρού πλαισίου των «οροφών» για τη δημόσια εκπαίδευση και την αντιμετώπιση του με τρόπο που να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις i) στη στελέχωση, ii) στην επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων της εκπαιδευτικής καθημερινότητας καθώς και iii) στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Γράφει: Δέσποινα Ψύλλου