Το Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης σήκωσε με τον «Δον Κιχώτη» ψηλά την Κύπρο στην Αργεντινή

Ξεχωριστή τιμή για την εκπαίδευση της Κύπρου, αλλά και τον τόπο μας ευρύτερα αποτέλεσε η βράβευση στη μακρινή Αργεντινή του Γυμνασίου Θεοσκέπαστης που κέρδισε δύο παγκόσμια βραβεία σε διαγωνισμό, που προκήρυξε η Ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Ειρήνη και Συνεργασία «Peace and cooperation» ανάμεσα σε μαθητές / μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα «Δον Κιχώτης ή η δύναμη της ουτοπίας: Προετοιμάζοντας το μέλλον»

Με συγκίνηση αλλά και περηφάνια οι εκπαιδευτικοί Ευδοκία Πέτρου φιλόλογος και Κωνσταντίνος Γεωργίου καθηγητής Πληροφορικής παρέλαβαν στις 6 μ.μ. ώρα Κύπρου εκ μέρους της ομάδας του Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης τα δύο παγκόσμια βραβεία που επάξια κέρδισε το σχολείο τους.


Σε δηλώσεις τους στο Paideia Νews από το μακρινό Μπουένος Άιρες οι δύο εκπαιδευτικοί που εκπροσώπησαν το γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης Ευδοκία Πέτρου και Κωνσταντίνος Γεωργίου δήλωσαν: «Ήταν μια όμορφη και συγκινητική τελετή. Όλοι μας αγκάλιασαν με αγάπη και μας πρόσφεραν απλόχερα τη φιλοξενία τους. Όταν πήραμε στα χέρια μας τα δύο βραβεία,νοιώσαμε ευτυχία και περηφάνια! Είναι μεγάλη ευλογία, που μας δόθηκε η ευκαιρία, να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη ντου κόσμου με μοναδικό σκοπό να τιμήσουμε τη μικρή μας πατρίδα και να την κάνουμε παντού γνωστή, γι αυτό, τα δύο αυτά βραβεία της ανήκουν. Της τα αφιερώνουμε».

theoskepasti_2

Η μεγάλη και λαμπρή τελετή βράβευσης των σχολείων που έχουν επιτύχει στο παγκόσμιο διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες και οι δύο καθηγητές φανερά συγκινημένοι ξεδίπλωσαν μπροστά στο πλήθος των παρευρισκομένων, με αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες του κόσμου, την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ μέσα από το φιλμάκι με την τοιχογραφία του Δον Κιχώτη έγινε αναφορά στο Κυπριακό πρόβλημα την εισβολή και την ημικατοχή της πατρίδας μας από την Τουρκία και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί μας.

Πηγή: Paideia-News