Loading
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ!

Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #986

• Cannibal Corpse
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ψάρι
Γεια σας παιδιά είμαι νέο μέλος και δεν ξέρω αν είμαι καν στο σωστό forum.Έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις φέτος και μαζί με το μηχανογραφικό για Ελλάδα έδωσα και για Κύπρο δηλώνοντας μονο Βιολογία και το τμήμα Γεωπονίας και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ.Τελικά πέρασα στο δεύτερο και είναι πολύ πιθανό αν ανεβούν οι βάσεις τόσο πολύ όσο ακούγεται να έρθω στην Λεμεσό για σπουδές.Πριν πάρω όμως αυτή την απόφαση έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα να με βοηθήσετε.

1)Το ΤΕΠΑΚ δίνει πτυχίο ισότιμο με ΤΕΙ ή ΑΕΙ?Με διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ΑΕΙ από το Σπίτι της Κύπρου αλλα έχω ακούσει πολλά και θέλω μια δεύτερη άποψη.Το ΤΕΠΑΚ είναι ισότιμο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα υπόλοιπα ΑΕΙ της Ελλάδος?

2)Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που πέρασα μου φαίνεται παρα πολυ καλο.Ισχύουν όμως αυτά που αναγράφονται στο πρόγραμμα σπουδών?Από υποδομές πως είναι το πανεπιστήμιο?Έχει αρκετά εργαστήρια?Έχει βιβλιοθήκες?

3)Αν τελικά αποφασίσω να έρθω στην Κύπρο θα μείνω στις εστίες/ενοικιαζόμενα δωμάτια.Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα δωμάτια?Σε κάποια site έχω δει ότι πρέπει να πληρώσω ένα ποσο για να μείνω εκεί.Σε αλλα πάλι ότι το ποσο αυτό πληρώνεται από την Κυπριακή κυβέρνηση.Τι ισχύει τελικά?

4)Από όσο ξέρω το ΤΕΠΑΚ υπάρχει λίγα χρονια.Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των φοιτητών είναι πολύ μικρός.Ισχύει κάτι τέτοιο?

5)Ισχύει ότι η Κύπρος είναι πιο ακριβή χωρα από την Ελλάδα?Και αν ναι ποσο πιο ακριβή?

6)Οποιαδήποτε πληροφορία για την Λεμεσό θα ήταν χρήσιμη.Από εικόνες στο internet πάντως μου φαίνεται super.

Ευχαριστώ
Τελευταία διόρθωση: 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν από Cannibal Corpse.

Απ: Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #987

Καλημέρα φίλε μου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου και ελπίζω αν κάπου κάνω λάθος κάποιος φίλος της σελίδας να με διορθώσει.
Λοιπόν,
1) Το ΤΕΠΑΚ είναι το Πολυτεχνείο της Κύπρου. Είναι ισότιμο με τα ΑΕΙ της Ελλάδος.

2) Όσον αφορά τα μαθήματα δεν νομίζω να μπορώ να βοηθήσω και πολύ αλλά από αυτά που ακούω γίνεται αρκετά καλή δουλειά. Από υποδομές δεν έχει κανένα πρόβλημα μιας και είναι ολοκαίνουριο

3) Τα δωμάτια και πάλι χωρίς να ξέρω, από την στιγμή που είναι καινούργιες εγκαταστάσεις λογικά θα βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Από ότι μου έχουν πει παιδιά που μέναν εκεί πέρυσι, τα πράγματα ήταν αρκετά αυστηρά έτσι ώστε να αποφύγουν καταστάσεις τύπου Ελληνικών Εστίων που γίνεται το έλα να δεις. Όσον αφορά το ενοίκιο, καλύτερα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να συνεννοηθείς (Πάμπος Παπαγιάννης, Υπεύθυνος Λειτουργός
Τηλέφωνο: 25002414 και Μαριάννα Λοϊζίδου, Βοηθός Γραμματειακός Λειτουργός
Τηλέφωνο: 25002426).

4) Από κόσμο και ζωή μην αγχώνεσε. Η Λεμεσός θεωρείται η πόλη που δεν κοιμάτε ποτέ Ακόμα και πριν ανοίξει το ΤΕΠΑΚ.

5) Είναι ακριβότερη σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και υπηρεσίες, εκτός από το κινητό

6) Περισσότερες πληροφορίες για την Λεμεσό καλύτερα να στις δώσει κάποιος που μένει Λεμεσό.

Απ: Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #989

• Cannibal Corpse
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ψάρι
Πραγματικά δεν περίμενα τόσο γρηγορη απάντηση.

Με κάλυψες στις περισσότερες απορίες που είχα...ένα τηλέφωνο για το ενοίκιο της εστίας θα κάνω και ετοιμάζομαι για Λεμεσό.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απ:Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #991

• Cannibal Corpse
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ψάρι
Έχω άλλη μια απορία που νομίζω ότι είναι λίγο off topic.Πως μπορώ να πάω Λεμεσό από Αθηνα?Μονο με αεροπλάνο ή μπορώ να πάω και με πλοίο?Λέω να περιμένω να βγούν και οι Ελληνικές βάσεις(25 αυγούστου) και μετά να κλείσω εισιτήρια αλλα πρέπει 29 αυγούστου να είμαι εκεί.Θα προλάβω?

Απ:Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #992

Ο πιο εύκολος δρόμος είναι να πας με αεροπλάνο είτε στην Λάρνακα είτε στην Πάφο (για Λάρνακα έχει περισσότερες πτήσεις, αλλά μπορείς να βρεις καμιά ευκαιρία-φτηνή για Πάφο) και από κει με ταξί για Λεμεσό. Από Λάρνακα είναι κανα 40λεπτο δρόμος, από Πάφο κανά 35λεπτο. Δεν νομίζω να αξίζει η ταλαιπωρία του πλοίου.

Απ:Ένας Ελλαδίτης στο ΤΕΠΑΚ! 2 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #993

• Cannibal Corpse
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ψάρι
Σε ευχαριστώ μεγάλε once again.Σχετικά με το ενοίκιο στις εστίες δεν βρήκα άκρη.Πήρα τηλέφωνο αλλα δεν απάντησε κανεις.Μπορείς εσύ να μου πεις τι καταλαβαίνεις από το παρακάτω που αναφέρει στο site του Πανεπιστημιου:

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα πλαίσια και της κυβερνητικής πολιτικής για
στοχευμένα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ενοικιάζει αριθμό
διαμερισμάτων/δωματίων τόσο στη Λεμεσό (κέντρο πόλης) όσο και στη Λευκωσία (περιοχή
Πανεπιστημιούπολης), τα οποία διαθέτει με επιδοτημένο ενοίκιο, σε φοιτητές, με βάση
κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

• Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.28 δευτερόλεπτα