Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρ. Σχολές

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα εισαγωγής των 5.695 μαθητών που διεκδίκησαν θέση σε τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου(ΤΕΠΑΚ) αλλά και των 654 άλλων που διεκδίκησαν μια θέση στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.


Ανάμεσα σ΄ αυτούς και οι πρώτοι των πρώτων, αυτοί που άγγιξαν τον στόχο τους καταφέρνοντας να αποσπάσουν είτε το απόλυτο 20 είτε τις υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης στις Παγκύπριες εξετάσεις και στις σχολές/τμήματα της επιλογής τους.

Σημειώνεται πως φέτος είναι η πρώτη φορά που οι πέντε πρωτεύσαντες, των Παγκύπριων εξετάσεων, θα λάβουν χορηγία, ύψους 3.000 ευρώ εάν και εφόσον εξασφαλίσουν μια θέση σε τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Υπηρεσία Εξετάσεων, ψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών, είναι το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολουθούν η Διοίκηση ξενοδοχείων και Τουρισμού, η Επικοινωνία και Σπουδών διαδικτύου, η σχολή Επιστημών Αποκατάστασης του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου κ.α.

Ποια τα επόμενα βήματα για όσους εξασφάλισαν θέση στα ΑΑΕΙ

  • Μαθητές που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και μπορούν να φοιτήσουν τον Σεπτέμβρη του 2019 σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ, θα πρέπει να εγγραφούν από τις 2-12 Ιουλίου ηλεκτρονικά.
  • Το ΑΞΙΚ θα δέχεται εγγραφές τη δεύτερη βδομάδα του Ιουλίου.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους τις δεύτερες κατανομές, εάν δεν εξασφαλίσουν θέση, ενώ οι στρατιώτες θα πρέπει να περιμένουν για την δεύτερη κατανομή για την επόμενη χρονιά. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι τις 9 Ιουλίου για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ 8-10 Ιουλίου.
  • Για την Ελλάδα θα είναι διαφορετικός ο βαθμός, που θα ανακοινωθεί περί τα τέλη της βδομάδας αυτής ή αρχές της επόμενης και μ’ αυτό τον βαθμό θα διεκδικήσουν θέσεις για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.